Interview: Harpers Bazaar

24 uur met

Schrijver en documentairemaker Dore van Duivenbode heeft het druk: ze brengt deze maand haar debuutroman uit én ze werkt aan een serie over Polen.

7.00 uur ‘Ik word wakker van de wekker op mijn telefoon, die een kamer verder ligt. Die heb ik bewust daar neergelegd, want onze slaapkamer is een no phone-zone. Dus als de wekker afgaat, moet ik eruit. Mijn vriend Noël blijft liggen. Die zal nog een paar uur doorslapen, want hij heeft een heel ander werkritme dan ik. Ik heb altijd zin in de dag en ren in mijn pyjama naar de keuken voor mijn havermoutritueel. Ik variëer veel, maar op dit moment maak ik m’n oats met koffie, zaden en vers fruit. Daar drink ik een glas gembersap bij, die mijn stiefvader zelf maakt. Die is loeischerp en geeft me een goeie rush om de dag mee in te gaan. Ik ontbijt achter mijn laptop en werk alvast wat mails weg.’

7.50 uur ‘Onder de douche denk ik na over mijn outfit, om wikken en wegen voor de kast te voorkomen. Het wordt een pak van Henrik Vibskov: zwart, oversized en, heel belangrijk, goed geproduceerd. Sinds twee jaar leef ik vegan, en probeer dat ook in mijn garderobe door te voeren. Dat is best een zoektocht, zie maar eens aan spullen te komen die mooi én betaalbaar zijn. De flatform sandalen van Teva zijn mijn redding. Toen ik die ontdekte, heb ik meteen drie paar aangeschaft. Ze zijn mooi, maken me een paar centimeter langer, wat fijn is, en staan goed onder het pak. Hakken draag ik nooit.’

Door: Elsbeth Grievink, lees verder in Harpers Bazaar.