Volkskrant Magazine

381cc72d-9a49-4559-84c8-47a25304edacHet ja-woord op een bedrijventerrein

Rotterdam is de populairste trouwstad voor Turkse Nederlanders. De grootste bruiloften worden gehouden op bedrijventerreinen.

Diva heeft een lasershow, Diamond Plaza ledbollen, Melody Partycentre kent een vuurwerkfontein en Het Paleis heeft plafondverlichting die van roze naar paars kan verspringen. Directeur Ozgür Bagiran loopt rond met een controlepaneel. Hij drukt op een knop. Het licht wordt weer roze. ‘Alles is mogelijk.’

[...]

In: Volkskrant Magazine

Beeld: Peter de Krom

Peter de Krom is fotograaf en meervoudig Zilveren Camerawinnaar, publiceert regelmatig in NRC, NRC.next en Vrij Nederland. Voor Grenzeloze Rotterdammers gaat hij in eigen stijl met de thema’s en locaties van de afleveringen op pad en maakt hij een fotoserie voor de expositie aan Leuvehaven 59, Rotterdam en voor publicatie op Vers Beton.

De meer dan 170 nationaliteiten hebben allen een geschiedenis in Rotterdam, soms al generaties lang. Tussen de repatrianten uit voormalig Nederlands-Indië en de huidige Syrische vluchtelingen zitten decennia van postkoloniale migratie, gastarbeid en interne Europese emigratie. Grenzeloze Rotterdammers is een initiatief van journalist Dore van Duivenbode en regisseur Tim van den Hoff en brengt deze naoorlogse migratiegeschiedenis in beeld in een 8-delige documentaireserie voor RTV Rijnmond en OPEN Rotterdam en een expositie van fotograaf Peter de Krom met teksten van Dore aan Leuvehaven 59, Rotterdam.

Televisieserie

OPEN Rotterdam: iedere dinsdag 18:15

RTV Rijnmond: ieder zondag 17:19

Expositie

5 juni – 31 juli

Leuvehaven 59

10:00 – 19:00

gratis toegankelijk en in samenwerking met Aicha El-fassi van Rotterdam Kookt!

Mede mogelijk gemaakt door

Gemeente Rotterdam

Mondriaan Fonds

Stichting Volkskracht

Stichting Democratie en Media

Prins Bernard Cultuur Fonds

Grenzeloze Rotterdammers is onderdeel van Rotterdam viert de stad! Deze manifestatie blikt terug op 75 wederopbouwjaren. Na een periode van herdenken, is het moment gekomen om de balans op te maken.